Kålpudding två punkt noll
Kålpudding är ett klassiskt recept som är lätt att tillaga. Färsen vänds ned i ströbrödsblandningen, breds ut i en ugnsform och gräddas färdigt i ugnen. Bryn vitkålen, ringla över honung, tillsätt grädde och låt koka några minuter. Häll såsen över köttfärsen och servera kålpuddingen med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014
Ingredienser
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska långt ifrån klassisk kålpudding, mera som ugnsbakad köttfärs serverad med stuvad vitkål o potatis. Låter spännande o ska nog prova laga den ändå.....
Ingrid
2015-01-19Lite annorlunda kålpudding, men i mitt tycke JÄTTEGOD!
Ulla-britt
2014-12-09