Kålpudding två punkt noll

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
2
Kålpudding två punkt noll

Kålpudding är ett klassiskt recept som är lätt att tillaga. Färsen vänds ned i ströbrödsblandningen, breds ut i en ugnsform och gräddas färdigt i ugnen. Bryn vitkålen, ringla över honung, tillsätt grädde och låt koka några minuter. Häll såsen över köttfärsen och servera kålpuddingen med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Kålpudding två punkt noll

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
ca 500 g blandfärs
400 g vitkål
2 msk smör eller margarin
2 msk honung eller sirap
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Ganska långt ifrån klassisk kålpudding, mera som ugnsbakad köttfärs serverad med stuvad vitkål o potatis. Låter spännande o ska nog prova laga den ändå.....

Ingrid

2015-01-19

Lite annorlunda kålpudding, men i mitt tycke JÄTTEGOD!

Ulla-britt

2014-12-09

Näringsvärde per portion

Energi2796 KJ / 700 kCal
Fett33 g
Salt1.34 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pannbiff med rostad löksås
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk kålpudding
Betyg 4 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsig vitkålspanna med rårörda lingon
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding (grundrecept)
Betyg 4.5 av 5.
1214 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Falska kåldolmar
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttfärslimpa med tapenade och ost
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga