Kålpudding två punkt noll
Kålpudding är ett klassiskt recept som är lätt att tillaga. Färsen vänds ned i ströbrödsblandningen, breds ut i en ugnsform och gräddas färdigt i ugnen. Bryn vitkålen, ringla över honung, tillsätt grädde och låt koka några minuter. Häll såsen över köttfärsen och servera kålpuddingen med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
ca 500 g blandfärs
400 g vitkål
2 msk smör eller margarin
2 msk honung eller sirap
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2796 KJ / 700 kCal
Fett33 g
Salt1.34 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska långt ifrån klassisk kålpudding, mera som ugnsbakad köttfärs serverad med stuvad vitkål o potatis. Låter spännande o ska nog prova laga den ändå.....
Ingrid
2015-01-19Lite annorlunda kålpudding, men i mitt tycke JÄTTEGOD!
Ulla-britt
2014-12-09