Köttfärslimpa med dillsås och sockerstekta morötter
En klassiker, som du säkert fått serverad som barn, är köttfärslimpan. Du äter den med underbar dillsås och morötter som du steker i smör och strör lite socker över för en extra smakupplevelse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttfärslimpa
2 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 500 g blandfärs
Dillsås
1 msk ättika (12%)
2 msk vatten
1 msk strösocker
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 msk majsstärkelse
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
Sockerstekta morötter
200 g snackmorötter
1/2 msk smör
1 tsk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2735 KJ / 654 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer