Köttfärslimpa med dillsås och sockerstekta morötter

1
0
Köttfärslimpa med dillsås och  sockerstekta morötter

En klassiker, som du säkert fått serverad som barn, är köttfärslimpan. Du äter den med underbar dillsås och morötter som du steker i smör och strör lite socker över för en extra smakupplevelse.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Köttfärslimpa med dillsås och  sockerstekta morötter

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Köttfärslimpa

2
ägg
1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
mjölk
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
ca 500 g
blandfärs

Dillsås

1 msk
ättika (12%)
2 msk
vatten
1 msk
strösocker
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 1/2 msk
majsstärkelse
1/2
ask färsk dill (à 20 g)

Sockerstekta morötter

200 g
snackmorötter
1/2 msk
smör
1 tsk
strösocker

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Mixa gärna såsen med dillen.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2735 KJ / 654 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept