Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärsjärpar med tomatsås och farfalle

Denna snabblagade varmrätt är perfekt vardagsmat. Stek dina smarriga köttfärsjärpar i ugn medan du värmer upp den lite söta tomatsåsen och kokar din farfalle. Duka fram de varma, klassiska järparna med sås samt pasta och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250˚C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Blanda färsen med lök, persilja, ägg, tomatpuré, sambal, oregano, salt, peppar och soja till en smidig färs.
  5. Dela färsen i åtta bitar. Forma varje bit till en avlång köttbulle och lägg dem i en ugnssäker form.
  6. Ringla oljan över järparna och stek dem mitt ugnen ca 8 minuter.
  7. Värm pastasåsen och servera den till järparna och pastan.

För alla

I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (farfalle)
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk soja
  • 1 msk olja
  • ca 400 g pastasås (basilika)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2864 kJ / 685 kCal