Köttfärsjärpar med tomatsås och farfalle

15
2
Köttfärsjärpar med tomatsås och farfalle

Denna snabblagade varmrätt är perfekt vardagsmat. Stek dina smarriga köttfärsjärpar i ugn medan du värmer upp den lite söta tomatsåsen och kokar din farfalle. Duka fram de varma, klassiska järparna med sås samt pasta och hugg in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011

Köttfärsjärpar med tomatsås och farfalle

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (farfalle)
1 gul lök
500 g nötfärs
1/2 dl hackad persilja
1 ägg
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk soja
1 msk olja
ca 400 g pastasås (basilika)

För alla

I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Karin

2011-12-01

Jättegott till vardags! Stekte järparna lite längre än vad som står i receptet, och hällde sen såsen över som fick bli varm i ugnen. Strödde dessutom över lite ost. Smarrigt!

Camilla

2011-11-22

Full poäng från hela familjen! Möjligtvis tog det något längre i ugnen än vad receptet säjer, men det kan ju bero på olika ugnar. Kommer definitivt laga det här igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2864 KJ / 685 kCal
Fett 282 g
Kolhydrater 671 g
Protein 372 g
Läs mer om näringsvärden