Köttfärsjärpar med tomatsås och farfalle
Denna snabblagade varmrätt är perfekt vardagsmat. Stek dina smarriga köttfärsjärpar i ugn medan du värmer upp den lite söta tomatsåsen och kokar din farfalle. Duka fram de varma, klassiska järparna med sås samt pasta och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (farfalle)
1 gul lök
500 g nötfärs
1/2 dl hackad persilja
1 ägg
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk soja
1 msk olja
ca 400 g pastasås (basilika)
För alla
I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2864 KJ / 685 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater67.1 g
Protein37.2 g
Kommentarer
Jättegott till vardags! Stekte järparna lite längre än vad som står i receptet, och hällde sen såsen över som fick bli varm i ugnen. Strödde dessutom över lite ost. Smarrigt!
Karin
2011-12-01Full poäng från hela familjen! Möjligtvis tog det något längre i ugnen än vad receptet säjer, men det kan ju bero på olika ugnar. Kommer definitivt laga det här igen!
Camilla
2011-11-22