Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Burgare med tzatziki och klyftpotatis

Hamburgare med tillbehör som tzatziki och klyftpotatis känns somrigt. Lägg gärna burgaren på grillen om det är säsong och vädret tillåter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och klyfta potatisen. Blanda den med 2/3 av olivoljan, salt och peppar på en plåt.
  3. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Blanda färsen med senap, salt och peppar.
  5. Forma färsen till burgare.
  6. Riv gurkan och krama ur vätskan. Skala och riv vitlöken. Blanda gurkan och vitlöken med yoghurt.
  7. Stek burgarna i resten av olivoljan ca 7–8 minuter på varje sida.
  8. Bryt sönder salladen. Skiva tomaterna.
  9. Lägg ihop hamburgaren med bröd, skivad tomat, sallad och tzatziki. Servera med klyftpotatis.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg fast potatis
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 romansallad
  • 2 tomater
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2797 kJ / 670 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer