Köttfärsgryta med kikärtor och apelsinyoghurt

9
7
Köttfärsgryta med kikärtor och apelsinyoghurt

Denna höstiga köttfärsgryta är extra proteinrik då den även innehåller kikärtor. Smaksättningen är rosmarin och spiskummin. Passar bra ihop med den tillhörande apelsinyoghurten. Servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Köttfärsgryta med kikärtor och apelsinyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp kikärtor (à 380 g)
500 g nötfärs
1 msk olja
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk torkad rosmarin
1 röd paprika
salt och peppar

Tillbehör

1 apelsin
salt och peppar
2 dl matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Lovisa

2022-10-25

Min rätt blev väldigt blek och klen.. hade i blandspenat och paprikapulver samt mycket extra kryddor och hälften av vattnet. Hade i linser också och åt med nachos. Helt okej, men receptet funkade inte riktigt.

Redaktionen

2011-09-26

Tanken var att den skulle vara "buljong-ig" då det är youghurt till. Men det går jättebra att blanda i maizena el dyl för att få såsen fastare.

Josefine

2011-09-25

Helt okey, dock funkade inte apelsinsåsen för mig, blev inte bra alls och kändes väldigt överflödig. Hade även lite svårt för rosmarin upptäckte jag, men det är nog bara en vanesak,

Näringsvärde per portion

Energi 2895 KJ / 692 kCal
Fett 219 g
Kolhydrater 80 g
Protein 422 g
Läs mer om näringsvärden