Denna höstiga köttfärsgryta är extra proteinrik då den även innehåller kikärtor. Smaksättningen är rosmarin och spiskummin. Passar bra ihop med den tillhörande apelsinyoghurten. Servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
36 2011
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lovisa
2022-10-25Min rätt blev väldigt blek och klen.. hade i blandspenat och paprikapulver samt mycket extra kryddor och hälften av vattnet. Hade i linser också och åt med nachos. Helt okej, men receptet funkade inte riktigt.
Redaktionen
2011-09-26Tanken var att den skulle vara "buljong-ig" då det är youghurt till. Men det går jättebra att blanda i maizena el dyl för att få såsen fastare.
Josefine
2011-09-25Helt okey, dock funkade inte apelsinsåsen för mig, blev inte bra alls och kändes väldigt överflödig. Hade även lite svårt för rosmarin upptäckte jag, men det är nog bara en vanesak,