Köttfärsgryta med kikärtor och apelsinyoghurt
Denna höstiga köttfärsgryta är extra proteinrik då den även innehåller kikärtor. Smaksättningen är rosmarin och spiskummin. Passar bra ihop med den tillhörande apelsinyoghurten. Servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp kikärtor (à 380 g)
500 g nötfärs
1 msk olja
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk torkad rosmarin
1 röd paprika
salt
peppar
Tillbehör
1 apelsin
salt
peppar
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2895 KJ / 692 kCal
Fett21.9 g
Kolhydrater80 g
Protein42.2 g
Kommentarer
Min rätt blev väldigt blek och klen.. hade i blandspenat och paprikapulver samt mycket extra kryddor och hälften av vattnet. Hade i linser också och åt med nachos. Helt okej, men receptet funkade inte riktigt.
Lovisa
2022-10-25Tanken var att den skulle vara "buljong-ig" då det är youghurt till. Men det går jättebra att blanda i maizena el dyl för att få såsen fastare.
Redaktionen
2011-09-26Helt okey, dock funkade inte apelsinsåsen för mig, blev inte bra alls och kändes väldigt överflödig. Hade även lite svårt för rosmarin upptäckte jag, men det är nog bara en vanesak,
Josefine
2011-09-25