Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärsgryta med kikärtor och apelsinyoghurt

Denna höstiga köttfärsgryta är extra proteinrik då den även innehåller kikärtor. Smaksättningen är rosmarin och spiskummin. Passar bra ihop med den tillhörande apelsinyoghurten. Servera med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
  3. Stek köttfärs, lök och vitlök i oljan. Rör ner tomatpurén.
  4. Tillsätt spiskummin, buljong, hälften av allt rosmarin och kikärtor. Låt puttra i 15 minuter.
  5. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Lägg paprikan i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  6. Skölj, riv skalet och pressa apelsinen. Blanda matyoghurten med apelsinskalet, resten av allt rosmarin, smaksätt med apelsinjuice, salt och peppar.
  7. Smaksätt grytan med salt och peppar.
  8. Servera grytan med yoghurten och ris eller annat gryn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp kikärter (à 380 g)
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar
Tillbehör
  • 1 apelsin
  • salt och peppar
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2895 kJ / 692 kCal