Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin

3
3
Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin

Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin är en festlig vardagsrätt som går snabbt att tillaga. Låt färs, potatis och kikärter puttra med en kvist rosmarin innan du smakar av med apelsin, salt och peppar. Servera med en klick matyoghurt.

Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin

Ingredienser

4 portioner
300 g nötfärs
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 liter kalvbuljong
2 kvistar färsk rosmarin
1 burk kikärtor
2 skalade och tärnade medelstora potatisar
1 röd paprika
1 apelsin
2 dl matyoghurt
salt och peppar

För alla

Tänk på att det finns laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Tips

Droppa några droppar olivolja i soppan . Nyttigt, vackert och gott!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Victoria

2020-08-28

Rygg txtc r tufr tttg tgdet ffgud tr gtgrtt tet gr t g gtgrtt gg fy r TT The tttg gg v ggr u fy txtc gg tv gth tv v CGI tgt t går ett c fett bh ce CFC n t g tur väg gtgrtt gr t txt tveklöst v ggc tv g g tr

Lina

2020-05-16

Gjorde en vegetarisk variant på sojafärs och grönsaksbuljong, blev supergott! Blir definitivt en återkommande rätt hos oss.

Carina

2009-01-12

Detta är en mycket god och lättlagad rätt. Allt i samma gryta.En festligare vardagsrätt. Jag har lagat denna rätt flera gånger och barnen älskar den!