Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin
Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin är en festlig vardagsrätt som går snabbt att tillaga. Låt färs, potatis och kikärter puttra med en kvist rosmarin innan du smakar av med apelsin, salt och peppar. Servera med en klick matyoghurt.
Ingredienser
4 portioner
300 g nötfärs
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 liter kalvbuljong
2 kvistar färsk rosmarin
1 burk kikärtor
2 skalade och tärnade medelstora potatisar
1 röd paprika
1 apelsin
2 dl matyoghurt
salt och peppar
För alla
Tänk på att det finns laktosfri matyoghurt.
Gör så här
Tips
Droppa några droppar olivolja i soppan . Nyttigt, vackert och gott!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Rygg txtc r tufr tttg tgdet ffgud tr gtgrtt tet gr t g gtgrtt gg fy r TT The tttg gg v ggr u fy txtc gg tv gth tv v CGI tgt t går ett c fett bh ce CFC n t g tur väg gtgrtt gr t txt tveklöst v ggc tv g g tr
Victoria
2020-08-28Gjorde en vegetarisk variant på sojafärs och grönsaksbuljong, blev supergott! Blir definitivt en återkommande rätt hos oss.
Lina
2020-05-16Detta är en mycket god och lättlagad rätt. Allt i samma gryta.En festligare vardagsrätt. Jag har lagat denna rätt flera gånger och barnen älskar den!
Carina
2009-01-12