Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin

Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin är en festlig vardagsrätt som går snabbt att tillaga. Låt färs, potatis och kikärter puttra med en kvist rosmarin innan du smakar av med apelsin, salt och peppar. Servera med en klick matyoghurt.

Ingredienser
4 portioner
300 g nötfärs
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 liter kalvbuljong
2 kvistar färsk rosmarin
1 burk kikärtor
2 skalade och tärnade medelstora potatisar
1 röd paprika
1 apelsin
2 dl matyoghurt
salt
peppar
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gör idag nov 2024 en regnig dag. Utan apelsin för det finn ej hemma men blir god ändå. Har sambaloli tror jag det heter 2 msk
Anita
2024-10-10Rygg txtc r tufr tttg tgdet ffgud tr gtgrtt tet gr t g gtgrtt gg fy r TT The tttg gg v ggr u fy txtc gg tv gth tv v CGI tgt t går ett c fett bh ce CFC n t g tur väg gtgrtt gr t txt tveklöst v ggc tv g g tr
Victoria
2020-08-28Gjorde en vegetarisk variant på sojafärs och grönsaksbuljong, blev supergott! Blir definitivt en återkommande rätt hos oss.
Lina
2020-05-16