Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin

Köttfärsgryta med kikärter, rosmarin och apelsin är en festlig vardagsrätt som går snabbt att tillaga. Låt färs, potatis och kikärter puttra med en kvist rosmarin innan du smakar av med apelsin, salt och peppar. Servera med en klick matyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttfärs och lök i olja. Rör ner tomatpuré. 
  2. Tillsätt spiskummin, kalvbuljong, en kvist rosmarin, avrunna och sköljda kikärter och potatis. Låt puttra i 15 minuter. 
  3. Skölj och tärna paprikan. Skölj, riv av skalet och pressa apelsinen. 
  4. Blanda matyoghurten med apelsinskalet, fint hackad rosmarin, salt och peppar och ställ kallt.
  5. Lägg paprikan i soppan och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av med salt, peppar och pressad apelsinjuice. Servera i djup tallrik med en klick av yoghurten.

För alla

Tänk på att det finns laktosfri matyoghurt.

Tips

Droppa några droppar olivolja i soppan . Nyttigt, vackert och gott!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 liter kalvbuljong
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 burk kikärter
  • 2 skalade och tärnade medelstora potatisar
  • 1 röd paprika
  • 1 apelsin
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan