Pasta e ceci - pasta med kikärtor
Pasta e ceci betyder pasta och kikärtor på italienska och är en enkel, god pastarätt med smak av rosmarin och vitlök. De kokta kikärtorna som mosas lite lätt och kokas med vin gör pastan härligt krämig och avnjuts bäst toppad med riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
400 g pasta
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk hackad rosmarin
2 krm chiliflakes
4 msk olivolja
1 dl vitt vin
salt
peppar
Till servering
riven parmesan eller annan lagrad hårdost
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott men lite för starkt. Dra ned på chiliflakesen, och ha gärna i basilika istället för rosmarin. En påse sallad och en riven ost i och blanda runt så blir det mumsigt!
Tony
2024-12-09Vi är inte så förtjusta i rosmarin, så vi använde salladslök och persilja istället. Dessutom hällde vi i några halverade småtomater på slutet. En skvätt grädde blev det också! :-) Jag var lite för frikostig med chiliflakesen, så det blev lite för starkt. Det går såklart att variera detta recept i det oändliga! //Stefan
Stefan
2024-04-18Smakade bara rosmarin - superstarkt - var som om man satt och åt direkt från blomkrukan - blir inte fler ggr
Annika
2024-02-06