Pasta e ceci - pasta med kikärtor

3
1
Pasta e ceci - pasta med kikärtor

Pasta e ceci betyder pasta och kikärtor på italienska och är en enkel, god pastarätt med smak av rosmarin och vitlök. De kokta kikärtorna som mosas lite lätt och kokas med vin gör pastan härligt krämig och avnjuts bäst toppad med riven parmesan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Pasta e ceci - pasta med kikärtor

Ingredienser

4 portioner
400 g pasta
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk hackad rosmarin
2 krm chiliflakes
4 msk olivolja
1 dl vitt vin
salt
peppar

Till servering

riven parmesanost
sallad

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Sara

2021-11-04

Det var tyvärr inte gott alls. Det var jättestarkt och rosmarinen tog över all smak. Vi kommer inte att laga detta någon fler gång.

Testa liknande recept