Pasta e ceci betyder pasta och kikärtor på italienska och är en enkel, god pastarätt med smak av rosmarin och vitlök. De kokta kikärtorna som mosas lite lätt och kokas med vin gör pastan härligt krämig och avnjuts bäst toppad med riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott. Viktigt att man själv anpassar receptet efter om man använder färska eller torkade kryddor. Går även att anpassa styrkan. Med en gnutta talang i köket blir detta gott.
Love
2023-02-08Det var tyvärr inte gott alls. Det var jättestarkt och rosmarinen tog över all smak. Vi kommer inte att laga detta någon fler gång.
Sara
2021-11-04