Köttfärsgryta med kikärtor och apelsinyoghurt

Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Köttfärsgryta med kikärtor och apelsinyoghurt

Denna höstiga köttfärsgryta är extra proteinrik då den även innehåller kikärtor. Smaksättningen är rosmarin och spiskummin. Passar bra ihop med den tillhörande apelsinyoghurten. Servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Köttfärsgryta med kikärtor och apelsinyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp kikärtor (à 380 g)
500 g nötfärs
1 msk olja
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk torkad rosmarin
1 röd paprika
salt
peppar

Tillbehör

1 apelsin
salt
peppar
2 dl matyoghurt

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Min rätt blev väldigt blek och klen.. hade i blandspenat och paprikapulver samt mycket extra kryddor och hälften av vattnet. Hade i linser också och åt med nachos. Helt okej, men receptet funkade inte riktigt.

    Lovisa

  • Tanken var att den skulle vara "buljong-ig" då det är youghurt till. Men det går jättebra att blanda i maizena el dyl för att få såsen fastare.

    Ica-köket

  • Helt okey, dock funkade inte apelsinsåsen för mig, blev inte bra alls och kändes väldigt överflödig. Hade även lite svårt för rosmarin upptäckte jag, men det är nog bara en vanesak,

    Josefine

Näringsvärde per portion

Energi2895 KJ / 692 kCal
Fett21.9 g
Kolhydrater80 g
Protein42.2 g

Testa liknande recept

  • Pasta e ceci - pasta med kikärtor
    Betyg 3.4 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kikärtsbolognese
    Betyg 3.3 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad