Ingefärskryddade köttfärsbiffar från ugnen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ingefärskryddade köttfärsbiffar från ugnen

Dessa smakfyllda biffar av köttfärs tillagas smidigt i ugnen tillsammans med potatis och squash. Biffarna har en skön kryddning av färskriven ingefära som ger ett extra sting till middagen när du serverar den direkt ur långpannan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg potatisen i en långpanna, eventuellt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Ingefärskryddade köttfärsbiffar: Blanda färsen med ägg, färskriven ingefära, salt och peppar. Forma färsen till 12 små biffar (för 4 port).
  4. Skölj och tärna squashen grovt. Ta ut långpannan ur ugnen. Lägg på biffarna och squashen på potatisen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter. Servera ingefärsbiffarna med potatis och squash. En tomatsallad och bröd är gott till.

För alla

Innehåller ägg.
Gör äggfri: Uteslut ägget om du inte tål ägg och ersätt med 1-2 kokta, rivna potatisar samt 1-2 msk vatten (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar (12 potatisar motsvarar ca 1 kg)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 stor squash
Ingefärskryddade köttfärsbiffar
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2365 kJ / 565 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden