Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Indisk risdessert (Kheer)

Avsluta din middagsbjudning med den här speciella Kheerdesserten med exotiskt inslag från Indien. Du kokar riset i vatten och mjölk smaksatt med kanel, kardemumma, russin, saffran och socker. Perfekt för dig som inte gillar alltför söta efterrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka på svag värme i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Sjud på svag värme under lock ca 40 minuter eller tills det blivit en gröt.
  2. Servera desserten varm eller kall. Garnera med kanel, mandlar och nötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl rundkornigt ris
  • 3 dl vatten
  • 7 dl mjölk
  • 3 cm kanelstång
  • 1 krm stötta kardemumma
  • 3 msk socker
  • 1 msk russin (helst Sultan)
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
Garnering
  • malen kanel
  • mandlar
  • nötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?