Indisk risdessert (Kheer)

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
0
Indisk risdessert (Kheer)

Avsluta din middagsbjudning med den här speciella Kheerdesserten med exotiskt inslag från Indien. Du kokar riset i vatten och mjölk smaksatt med kanel, kardemumma, russin, saffran och socker. Perfekt för dig som inte gillar alltför söta efterrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Indisk risdessert (Kheer)

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  rundkornigt ris
3 dl  vatten
7 dl  mjölk
3 cm  kanelstång
1 krm  stötta kardemumma
3 msk  socker
1 msk  russin (helst Sultan)
1   paket saffran (à 1/2 g)

Garnering

malen kanel
mandlar
nötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Trendigt te
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddigt ris
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Masala chai
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glögg
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glödgad glögg
Betyg 3.6 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stark romglögg med apelsin
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga