Indisk risdessert (Kheer)

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
0
Indisk risdessert (Kheer)

Avsluta din middagsbjudning med den här speciella Kheerdesserten med exotiskt inslag från Indien. Du kokar riset i vatten och mjölk smaksatt med kanel, kardemumma, russin, saffran och socker. Perfekt för dig som inte gillar alltför söta efterrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Indisk risdessert (Kheer)

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
7 dl mjölk
3 cm kanelstång
1 krm stötta kardemumma
3 msk socker
1 msk russin (helst Sultan)
1 paket saffran (à 1/2 g)

Garnering

malen kanel
mandlar
nötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Masala chai
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Trendigt te
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kärstis garam masala
Betyg 4.5 av 5.
55 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Körsbärskompott
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tuppkaka med rabarber & kardemumma
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga