Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Texmex-fräs med bönor och paprika

Texmex-fräs med bönor och paprika är en färgrik och god middag som du tillagar på under 30 minuter. Fräset med olika sorters paprika, vita bönor och köttfärs smaksätts med tacokrydda. Servera med tortillabröd och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och småtärna paprikorna. Fräs paprika och färs i olja. Krydda med salt. Tillsätt kryddmixen och vatten. Låt puttra utan lock ca 5 minuter.
  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i pannan och låt dem bli varma.
  3. Värm tortillabröden enligt förpackningens anvisning.
  4. Servera texmexfräset med tortillabröden och strimlad isbergssallad.

För alla

Gör glutenfri: Servera texmexfräset till glutenfritt bröd.

Tips

Vill du förbereda kan fräset lagas och sedan kallna. Fyll tortillabröden med fräset, rulla ihop och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över 1-2 dl riven ost (för 4 port). Vid serveringsdags gratineras rullarna i 250°C ca 10 minuter och serveras med sallad.

Gröna tipset: Uteslut färsen och tillsätt ytterligare 1 burk bönor (för 4 port) om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 paprikor gärna i olika färger
  • 300 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 påse tacokrydda (à 40 g)
  • 2 dl vatten
  • 2 burkar vita bönor (à 400 g)
  • 1 förpackning tortillabröd (à ca 340 g)
  • ev strimlad isbergssallad till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2539 kJ / 610 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden