Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsgratäng Shepherd’s Pie

Shepherd´s pie är en matig paj, eller snarare gratäng, som fyllts med köttfärssås och toppats med potatismos. Perfekt en ruskig höstkväll.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna palsternackan.
  3. Fräs färsen i oljan i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, palsternacka och tomatpuré. Fräs ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt tomatkross och timjan. Krydda med salt och peppar. Låt koka ihop ca 10 minuter. Häll såsen i en smord gratängform.
  5. Blanda moset med persiljan och lägg moset som ett lock på formen. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  6. Skala och riv morötterna och servera till gratängen.

För alla

Rätten fri från gluten och ägg. 
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Gör eget potatismos på mjölkfria havre-, ris- eller sojaprodukter.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Gör eget potatismos på laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 palsternacka
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1/2 msk torkad timjan
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 tsk smör eller margarin att smörja formen med
  • 4 port potatismos
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 morötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2393 kJ / 571 kCal