UNDER 45 MIN | Medel

Tacogratäng med mos

Här var det taco! Med hjälp av en gratinerad tacopaj med mos kan du få in lite fredagskänsla vilken dag som helst. Färsen kryddas med tacokrydda och läggs i mitten av moset, strö över lite ost innan du puttar in den i ugnen och servera gratängen sedan med en fräsch salladsmix.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skeda upp moset i kanterna i en ugnsform.
  3. Värm moset mitt i ugnen först i 15 minuter.
  4. Riv moroten grovt på ett rivjärn. Skala och hacka löken. Fräs färs, morot och lök i oljan i en stekpanna. Krydda med tacokryddan.
  5. Lägg färsen i mitten av moset i ugnsformen och strö över osten. Sätt tillbaka formen i ugnen och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Servera med salladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i moset och kryddmixen.
Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp potatismos (à 350 g)
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 28 g taco kryddmix
  • 1 dl riven prästost
  • 65 g salladsmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 2419 kJ / 569 kCal