Harissamorötter med couscous och tahini

Mjukbaka morötter och rödlök tillsammans med chilipasten harissa och spiskummin. Blanda med couscous, avokado, mynta, sötmandel och russin i en lyxig skål med heta influenser från Nordafrika! En apelsinspetsad tahinidressing blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
4 portioner
600 g morötter (gärna olika färger)
2 rödlökar
1 tsk spiskummin
1/2 - 1 msk harissa
3 msk olivolja
1 tsk salt
4 avokado
6 dl kokt couscous (gärna fullkorn)
1/2 dl strimlad mynta
1 dl hackade, rostade sötmandlar
1 dl russin (gärna gula)
Tahinidressing
3/4 dl tahini (sesampaste)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 1/2 tsk lönnsirap
salt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscousen med glutenfri couscous, quinoa eller kokt ris.
Gör glutenfri: ersätt couscousen med glutenfri couscous, quinoa eller kokt ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En favorit till grillat. Sötpotatis funkar fint som tillägg till morötterna 👍
Frank
2022-08-13Avocado är inte en klimatsmart grönsak! Den odlas på varma torra platser och kräver mycket konstbevattning. Den är dessutom känslig för stötar under transport och blir fort dålig = mycket svinn! Kan ni ge ett annat alternativ som är mera klimatvänligt?
Bo arne
2021-12-27Såååååå gott. Vegetariskt när det är som bäst.
Per
2021-12-17