Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Harissamorötter med couscous och tahini

Mjukbaka morötter och rödlök tillsammans med chilipasten harissa och spiskummin. Blanda med couscous, avokado, mynta, sötmandel och russin i en lyxig skål med heta influenser från Nordafrika! En apelsinspetsad tahinidressing blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa morötterna och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  3. Blanda spiskummin, harissa, olivolja och salt. Blanda med morötter och lök på en bakpappersklädd plåt.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 40 minuter.
  5. Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Späd ev med 2 msk vatten (för 4 port).
  6. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och skär i skivor.
  7. Fördela couscousen i 4 skålar (för 4 port).
  8. Blanda morötter och lök med avokado och mynta i en bunke. Fördela salladen i skålarna.
  9. Toppa med mandlar och russin. Ringla över dressingen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscousen med glutenfri couscous, quinoa eller kokt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g morötter (gärna olika färger)
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 - 1 msk harissa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 avokado
  • 6 dl kokt couscous (gärna fullkorn)
  • 1/2 dl strimlad mynta
  • 1 dl hackade, rostade sötmandlar
  • 1 dl russin (gärna gula)
Tahinidressing
  • 3/4 dl tahini (sesampaste)
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk lönnsirap
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer