UNDER 30 MIN | Enkel

Kokt ris

Att koka ris ses för många som en konstform. Här kommer ett recept på kokt ris där du kokar upp mycket vatten och sedan tillsätter du riset. På så sätt får du ett fluffigt och supergott ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mät upp riset och skölj det i kallt vatten och låt det rinna av i en sil.
  2. Koka upp vatten och salt i en kastrull.
  3. Häll i riset och sjud på svag värme utan lock enligt tidsangivelsen på förpackningen.
  4. Häll riset i en sil och låt det rinna av. Häll tillbaka riset i kastrullen och lägg på ett lock. Låt stå 5 minuter innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris (basmati, jasmin, fullkorn eller långkornigt parboiled)
  • 1 1/2 l vatten
  • 1/2 tsk salt