Köttfärsgratäng bobotie med russin och curry

Bobotie är en sydafrikansk köttfärsgratäng med russin och curry. Köttfärsen kryddas och blandas med en äggstanning. Som tillbehör blandar du en råkostsallad och serverar med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 tsk socker
500 g blandfärs (15%)
1/2 tsk kajennpeppar
1 dl russin
1 1/2 tsk salt
4 port ris eller gryn
Äggstanning
2 1/2 dl mjölk (gärna 3%)
3 ägg
2 tsk curry
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Råkostsallad
1 påse råkostsallad (à 275 g)
3/4 msk vitvinsvinäger
2 msk neutral olja
2 krm salt
1 krm peppar
Serveringsförslag
kokt ris eller annat gryn
råkostsallad
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stMycket god och lättlagad! Marianne.
Marianne
Supergod! Jag skulle kunnat krydda mer, för skulle varit gott med mer smak. Hade också i lite råa risgryn, vilket gav krisp!
Anna
Toppengod och enkel vardagsmat, även vår minsta familjemedlem på 10 månader åt med god aptit med många "mmmmm"!
Hannah
Ja det tycker jag med!!
Lis
Står inget om att färsen skall stekas?? Verkar konstigt tycker jag.
Tore
Hej Tore! Färsen ska inte stekas innan utan den blir klar i ugnen, ungefär som när man gör köttfärslimpa :) Hoppas du gillar gratängen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket