Köttfärs blanco
En roligare variant av klassisk köttfärssås är köttfärs blanco. Timjan och pressad vitlök sätter smak på den ljusa köttfärssåsen med grädde och föredrar du en starkare smak, tillsätt en klick dijonsenap. Tillsammans med nykokt pasta och en fräsch sallad är middagen redo att serveras.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017
Ingredienser
4 portioner
Köttfärs
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
Pasta
4 port pasta (gärna penne rigate)
Sallad
2 plommontomater
1 rödlök
1 hjärtsallad eller mini romansallad
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2646 KJ / 633 kCal
Fett34 g
Salt2.5 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade väldigt bra: Tog i sambal och lite soya i färsen och bara grädde, jättegott
Ann-charlotte
2024-09-12Toppenrätt! Barnen älskar den!
Hanna
2023-05-20Verkligen inte gott.. vi försökte rädd den med mer vitlök och mer grädde men blev tyvärr 3 dystra matlådor och en tråkig måndags rätt…
Johanna
2023-03-13