Köttbullar med citronig kålrabbi

7
0
Köttbullar med citronig kålrabbi

Köttbullar är en klassiker som passar likväl stora som små i smaken. Här serveras de i en krämig brunsås och kokt potatis. Istället för den klassiska gurkan som tillbehör serveras här istället snabbinlagd kålrabbi till. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Köttbullar med citronig kålrabbi

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Kålrabbi

1/2 citron
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1/2 msk strösocker
1 kålrabbi
salt
peppar

Köttbullar

2 förp färska köttbullar (à 300 g)
1/2 msk smör eller margarin

Sås

1 1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna och buljongen, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med lite vinbärsgelé eller lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2654 KJ / 635 kCal
Fett 32 g
Salt 3.24 g
Kolhydrater 57 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden