Köttbullar med citronig kålrabbi
Köttbullar är en klassiker som passar likväl stora som små i smaken. Här serveras de i en krämig brunsås och kokt potatis. Istället för den klassiska gurkan som tillbehör serveras här istället snabbinlagd kålrabbi till. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Kålrabbi
1/2 citron
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1/2 msk strösocker
1 kålrabbi
salt
peppar
Köttbullar
2 förp färska köttbullar (à 300 g)
1/2 msk smör eller margarin
Sås
1 1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2654 KJ / 635 kCal
Fett32 g
Salt3.24 g
Kolhydrater57 g
Protein26 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer