Köttbullar i tomatsås med oliver och kapris

2
0
Köttbullar i tomatsås med oliver och kapris

Ibland behöver man inte göra det mer komplicerat än att använda sig av färdiga, färska köttbullar och istället lägga krutet på tillbehören. Här äter du köttbullarna i en tomatsås som får sällskap av både oliver och kapris. Ät det tillsammans med rigatonipasta och toppa med lite pinjenötter och mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Köttbullar i tomatsås med oliver och kapris

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna rigatoni)
140 g
oliver med pimiento
1/2 msk
kapris
1/2 tsk
fänkålsfrö
300 g
färska köttbullar
1/2 msk
olja
400 g
pastasås basilika
1/2
påse mâchesallad
35 g
pinjenötter

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Rosta pinjenötterna snabbt i torr och het stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3650 KJ / 884 kCal
Fett 47 g
Salt 4 g
Kolhydrater 75 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept