UNDER 30 MIN | Medel

Köttbullar i tomatsås med oliver och kapris

Ibland behöver man inte göra det mer komplicerat än att använda sig av färdiga, färska köttbullar och istället lägga krutet på tillbehören. Här äter du köttbullarna i en tomatsås som får sällskap av både oliver och kapris. Ät det tillsammans med rigatonipasta och toppa med lite pinjenötter och mâchesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av oliver och kapris i en sil. Mortla fänkålsfröna.
  3. Stek köttbullarna i oljan i en stekpanna, krydda med fänkålsfrön.
  4. Sänk värmen och rör i pastasås, oliver och kapris i pannan. Låt sjuda 2 minuter.
  5. Servera köttbullarna i såsen med pasta, sallad och pinjenötter.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Rosta pinjenötterna snabbt i torr, het stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna rigatoni)
  • 140 g oliver med pimiento
  • 1/2 msk kapris
  • 1/2 tsk fänkålsfrö
  • 300 g färska köttbullar
  • 1/2 msk olja
  • 400 g pastasås basilika
  • 1/2 påse mâchesallad
  • 35 g pinjenötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3650 kJ / 884 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept