Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar med rostade kikärter och vitlökskräm

I det här receptet får klassiska köttbullar sällskap av rostade kikärter. Köttbullarna gör du själv och smaksätter med ajvar relish eller soltorkad tomatkräm om så önskas. Rostade kikärter kryddas med spiskummin, kanel och paprika. En välsmakande kombination som kompletteras med het vitlökskräm.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Köttbullar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå ca 5 minuter.
  3. Vitlökskräm: Pressa vitlöken i yoghurten och rör om. Hacka persiljan och rör i krämen, smaka av med salt och peppar.
  4. Rostade kikärter: Skölj kikärterna och låt dem rinna av ordentligt. Stek dem i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och låt steka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Forma köttbullar av smeten. Stek dem runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  6. Sallad: Skär salladen i bitar.
  7. Servera köttbullarna med ris, vitlökskräm, sallad och kikärter.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Byt gärna ut lite av mjölken i köttbullarna mot ajvar relish eller soltorkad tomatkräm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna basmati)
Köttbullar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
Vitlökskräm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 kruka persilja
  • salt och peppar
Rostade kikärter
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk paprikapulver
Sallad
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2972 kJ / 713 kCal