Köttbullar med rostade kikärter och vitlökskräm
I det här receptet får klassiska köttbullar sällskap av rostade kikärter. Köttbullarna gör du själv och smaksätter med ajvar relish eller soltorkad tomatkräm om så önskas. Rostade kikärter kryddas med spiskummin, kanel och paprika. En välsmakande kombination som kompletteras med het vitlökskräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
Köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 kruka persilja
salt och peppar
Rostade kikärter
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk olivolja
1/2 tsk spiskummin
1 krm kanel
1/2 tsk paprikapulver
Sallad
1 romansallad
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Byt gärna ut lite av mjölken i köttbullarna mot ajvar relish eller soltorkad tomatkräm.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2972 KJ / 713 kCal
Fett28.6 g
Salt4.25 g
Kolhydrater64 g
Protein45.8 g
Kommentar
Mer socker i botten.
Conny
2016-06-28