Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mamma Kerstins köttbullar med löksoppa

Köttbullar med löksoppa är de godaste och enklaste du kan tänka dig. De består endast av tre ingredienser – nötfärs, crème fraiche och färdigt löksoppspulver. Resultatet är en saftig och smakrik köttbulle som lätt ger mersmak.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färs, crème fraiche och löksoppspulver till en smidig smet i en bunke.
  2. Forma färssmeten till runda köttbullar.
  3. Stek köttbullarna i smör i omgångar i en stekpanna.
  4. Servera gärna köttbullarna med potatismos, rårörda lingon och lättkokta grönsaker.

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g nötfärs (10 % fetthalt)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 portionspåse fransk löksoppa
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1189 kJ / 284 kCal