Mamma Kerstins köttbullar med löksoppa

Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
2
Mamma Kerstins köttbullar med löksoppa

Köttbullar med löksoppa är de godaste och enklaste du kan tänka dig. De består endast av tre ingredienser – nötfärs, crème fraiche och färdigt löksoppspulver. Resultatet är en saftig och smakrik köttbulle som lätt ger mersmak.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Mamma Kerstins köttbullar med löksoppa

Ingredienser

6 portioner
500 g  nötfärs (10 % fetthalt)
2 dl  crème fraiche
1   portionspåse fransk löksoppa
smör till stekning

Gör så här

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Mycket kolhydrater, det är inte så jobbigt att använda fond och hacka lök istället.

Lena

2022-02-24

Jag har använt löksoppa till köttfärslimpa och ska nu även göra julens köttbullar med löksoppa i, kan ej misslyckas.

Gunnel

2015-12-17

Näringsvärde per portion

Energi1189 KJ / 284 kCal
Fett23 g
Salt0.69 g
Kolhydrater2 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Enkel köttfärslimpa med löksoppa
Betyg 4.4 av 5.
224 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Arnes julköttbullar med leverpastej
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Simons julköttbullar
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kristins köttbullar med trattkantareller
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar med nöt- och fläskfärs
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lovisa Eleonora Inez köttbullar
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga