Mamma Kerstins köttbullar med löksoppa
Köttbullar med löksoppa är de godaste och enklaste du kan tänka dig. De består endast av tre ingredienser – nötfärs, crème fraiche och färdigt löksoppspulver. Resultatet är en saftig och smakrik köttbulle som lätt ger mersmak.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
6 portioner
500 g nötfärs (10 % fetthalt)
2 dl crème fraiche
1 portionspåse fransk löksoppa
smör till stekning
Gör så här
Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1189 KJ / 284 kCal
Fett23 g
Salt0.69 g
Kolhydrater2 g
Protein18 g
Kommentarer
Jag hade i en hel påse med löksoppa för flera personer är det rätt mängd eller är det varma koppen påsar man ska använda till detta recept??
Helena
2024-01-12Hej Helena! Det är en portionspåse som vi menar. Hoppas det blev gott ändå! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22Mycket kolhydrater, det är inte så jobbigt att använda fond och hacka lök istället.
Lena
2022-02-24Jag har använt löksoppa till köttfärslimpa och ska nu även göra julens köttbullar med löksoppa i, kan ej misslyckas.
Gunnel
2015-12-17