Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar med oregano och spaghetti

En riktigt god variant av vardagsklassikern spaghetti och köttbullar! Här får färska köttbullar småputtra i en krämig sås med crème fraiche och oregano så att både såsen och köttbullarna smaksätter varandra. Serveras med smarriga haricots vert för en somrig smakupplevelse.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter.
  3. Blanda ner kryddor och färs. Forma den till köttbullar.
  4. Bryn köttbullarna runt om i oljan i en stekpanna.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka bönorna med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  6. Repa och hacka oreganon.
  7. Koka upp crème fraiche, vatten, oregano och smulad buljongtärning i en kastrull. Blanda det med köttbullarna och låt småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera pastan tillsammans med köttbullar, sås och bönor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullar och buljong.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 4 port spaghetti
  • 1/2 påse haricots verts (à 600 g)
  • 1/2 kruka oregano
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3288 kJ / 786 kCal