Köttbullar med oregano och spaghetti
En riktigt god variant av vardagsklassikern spaghetti och köttbullar! Här får färska köttbullar småputtra i en krämig sås med crème fraiche och oregano så att både såsen och köttbullarna smaksätter varandra. Serveras med smarriga haricots vert för en somrig smakupplevelse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
4 port spaghetti
1/2 påse haricots verts (bönor) (à 600 g)
1/2 kruka oregano
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3288 KJ / 786 kCal
Fett39.7 g
Salt3.38 g
Kolhydrater60.2 g
Protein44.3 g
Kommentarer
Denna kommer lagas här hemma igen men nästa gång kommer jag göra lite mer sås än vad som står i receptet. Kanske spä ut med lite mjölk. Körde med torkad oregano 😊
Sara
2020-12-08Helt okej. Behövdes mkt citronsaft
Paulina
2016-06-02Varför kan man inte skriva ut recepten från mobilen? Borde finnas en utskriftsfunktion tycker jag.
Diana
2016-05-31