Janssons frestelse är en given favorit på det varma julbordet. Denna potatisgratäng är en klassisk julrätt som här har fått en uppdatering. Prova vårt lite lyxigare Janssons-recept som innehåller både kaviar och Västerbottensost.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2019
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfr: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 port.
Kommentarer
Therése
2021-02-22Jättegod Jansson speciellt med tvisten med kaviar ! Har gjort den ngr ggr och när jag minskade andelen grädde till 2dl och istället ökade med mjölk så tycker jag godare, inte så fet. Det tyckte min ”smakpanel ” också, som annars gjorde tummen upp. / Therése
Eva
2021-01-02Mycket, mycket god, men smakade bara svagt ansjovis. Passade oss ändå bra eftersom två i familjen inte är ansjovis- älskare! Jättegod frestelse, men kan knappast kallas Janssons om man inte ökar mängden ansjovis. Jag gillar verkligen att det var Västerbotten- ost i receptet!
Dan
2020-12-22Gällande valet av kaviar, blir det i mitt tycke bättre med Ejderns orökta kaviar än t.ex. Kalles eller liknande.