Lyxig Janssons extra allt

Betyg 4.8 av 5.
37 personer har röstat
10
Lyxig Janssons extra allt

Janssons frestelse är en given favorit på det varma julbordet. Denna potatisgratäng är en klassisk julrätt som här har fått en uppdatering. Prova vårt lite lyxigare Janssons-recept som innehåller både kaviar och Västerbottensost.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Lyxig Janssons extra allt

Ingredienser

6-8 portioner
2 gula lökar
2 msk smör (till stekning)
800 g mjölig potatis
2 krm salt
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 msk kaviar
1 dl mjölk (3 %)
4 dl vispgrädde
1 msk ansjovisspad
2 dl finriven Västerbottensost
3/4 dl ströbröd
50 g smör (hyvla över)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Hur långt innan kan man göra denna Jansson och förvara i kylen för att värma upp innan servering?? Med vänlig hälsning,

Pierre

2024-12-11

Hej Pierre! Ja, vi brukar säga att färdiglagad mat håller max 4 dagar i kylen om man kyler ner den snabbt efter tillagning. Men då ska man tänka på att om man värmer upp den då så kan man inte spara den efter det. Lycka till och God Jul. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-12-12

Använde havregrädde istället för mjölk och vispgrädde samt ökade mängden fisk till det dubbla.

Gunilla

2024-01-07

Mycket uppskattad av alla på julafton

Emelie

2022-01-24

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 port.
Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Jansson
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse, allergianpassad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk Janssons frestelse
Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalles Jul-Jansson
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Janssons frestelse
Betyg 3.9 av 5.
592 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse med grönkål
Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga