Rotfruktslåda med ansjovis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rotfruktslåda med ansjovis

Vällagad gratäng med rotfrukter, ansjovis och lagrad ost. En blandning mellan rotfruktsgratäng och Janssons frestelse. Rotfruktslåda med ansjovis är en stadig middag som smakar otroligt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatis och rotfrukter. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Lägg i potatis och rotfrukter och koka ca 15 minuter.
  3. Blanda ner ansjovis, ansjovisspad och hälften av osten. Krydda med peppar.
  4. Häll över i en ugnssäker form och strö över resten av osten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja eller havrebaserad grädd- och mjölkersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Tips

Vinner på att lagas en dag i förväg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 300 g rotselleri
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 burk ansjovis (à 100 g)
  • 1 msk ansjovisspad
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan