Rotfruktslåda med ansjovis
Vällagad gratäng med rotfrukter, ansjovis och lagrad ost. En blandning mellan rotfruktsgratäng och Janssons frestelse. Rotfruktslåda med ansjovis är en stadig middag som smakar otroligt gott.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
8 portioner
2 potatisar
2 palsternackor
2 morötter
300 g rotselleri
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 burk ansjovis (à 100 g)
1 msk ansjovisspad
2 dl riven, lagrad ost
1 tsk salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad passar att äta för kött/korv alternativ till gratängen?
Marita
2020-01-16Hej Marita! Tack för din fråga. Vi har tyvärr inte provlagat rätten med kött eller korv varför det är svårt för oss att rekommendera något. Som Åsa här nedan har kommenterat så har hon lagat rätten med kassler med bra resultat. Testa gärna det alternativt välj din favoritkorv. Hör gärna av dig igen om du testar laga rätten med kött eller korv. Lycka till med matlagningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-17Detta är även gott med kassler i stället för anjovis. Mvh Åsa Edeborg
Åsa
2010-01-27Jag tog de rotsaker jag hade hemma, det blev, potatis, sötpotatis, rödbetor och lök. Den blev jättegod och fick en jättefin röd färg av rödbetorna, det passade bra till jul.
Elisabeth
2009-12-17