Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äggröra med gräddkokt persilja och ansjovis

Spännande recept på äggröra som du serverar med två riktiga husmansklassiker: smarrig gräddkokt persilja och små salta ansjovisfiléer. Har sin givna plats på påskbordet eller en lyxig brunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gräddkokt persilja: Skala och hacka lökarna fint. Fräs hacket i smöret i en kastrull. Häll i grädden och koka ihop tills det börjar tjockna, ca 5 minuter. Plocka av bladen från persiljan, vänd ner dem i grädden och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Äggröra: Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Knäck äggen i en bunke. Rör ner grädde och ansjovisspad.
  3. Smält smöret i en teflonstekpanna, häll i äggsmeten och rör om under värme tills den blir krämig och tjock.
  4. Servera äggröran med gräddkokt persilja och ansjovisfiléer.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Gräddkokt persilja
  • 3 schalottenlökar
  • 1 tsk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krukor persilja
  • salt och svartpeppar
Äggröra
  • 100 g ansjovisfiléer
  • 1 1/2 msk ansjovisspad
  • 8 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?