Gammelmormors köttbullar
Köttbullar är ett stående inslag på de allra flestas julbord och detta köttbullsrecept är en uppskattad favorit. Köttbullarna ger du en festlig smak av bland annat ansjovis, kryddpeppar och lök samt en ljuvlig rundhet från vispgrädde. Mumma!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
8 portioner
1 msk salt
1 msk finmalen kryddpeppar
1 tsk malen vitpeppar
3 msk riven gul lök
2 tsk potatismjöl
400 g kokt, kallriven potatis (400 g motsvarar ca 5 st)
3 ansjovisfiléer
3 msk ansjovisspad
3 äggulor
1 kg nötfärs
3 dl vispgrädde
smör och olja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjort på ett kg vildsvinsfärs otroligt bra smak mossade bullar på vörtbröd med rödbetssallad 👍🏻
Bengt
2023-12-24Gjorde på blandfärs blev mycket saftigare
Jan
2023-12-12Grymma köttbullar. Har gjort dom många år nu. Brukar ha lite mindre potatis i då dom ibland blir svårformade med den mängden. Dessutom har jag i mer lök som jag låter steka innan. Dvs både rå och stekt lök i. Sen tycker jag att man kan ha mer ansjovis i om man rättar mängden salt i förhållande till den salta firren. Mustigt värre👍🏽
Sonny
2022-12-23