Köttbullar är ett stående inslag på de allra flestas julbord och detta köttbullsrecept är en uppskattad favorit. Köttbullarna ger du en festlig smak av bland annat ansjovis, kryddpeppar och lök samt en ljuvlig rundhet från vispgrädde. Mumma!
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2003
Rätten innehåller ägg och mjölk men är fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva. Stek i enbart olja eller i mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggulorna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sonny
2022-12-23Grymma köttbullar. Har gjort dom många år nu. Brukar ha lite mindre potatis i då dom ibland blir svårformade med den mängden. Dessutom har jag i mer lök som jag låter steka innan. Dvs både rå och stekt lök i. Sen tycker jag att man kan ha mer ansjovis i om man rättar mängden salt i förhållande till den salta firren. Mustigt värre👍🏽
Maria
2022-12-17De här köttbullarna är en favorit på julbordet.
Jessica
2021-12-24Världens godaste!