Gammelmormors köttbullar

104
26
Gammelmormors köttbullar

Köttbullar är ett stående inslag på de allra flestas julbord och detta köttbullsrecept är en uppskattad favorit. Köttbullarna ger du en festlig smak av bland annat ansjovis, kryddpeppar och lök samt en ljuvlig rundhet från vispgrädde. Mumma!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Gammelmormors köttbullar

Ingredienser

8 portioner
1 msk salt
1 msk finmalen kryddpeppar
1 tsk malen vitpeppar
3 msk riven gul lök
2 tsk potatismjöl
400 g kokt, kallriven potatis (400 g motsvarar ca 5 st)
3 ansjovisfiléer
3 msk ansjovisspad
3 äggulor
1 kg nötfärs
3 dl vispgrädde
smör och olja till stekning

För alla

Rätten innehåller ägg och mjölk men är fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva. Stek i enbart olja eller i mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggulorna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

104

Kommentarer

Sonny

2022-12-23

Grymma köttbullar. Har gjort dom många år nu. Brukar ha lite mindre potatis i då dom ibland blir svårformade med den mängden. Dessutom har jag i mer lök som jag låter steka innan. Dvs både rå och stekt lök i. Sen tycker jag att man kan ha mer ansjovis i om man rättar mängden salt i förhållande till den salta firren. Mustigt värre👍🏽

Maria

2022-12-17

De här köttbullarna är en favorit på julbordet.

Jessica

2021-12-24

Världens godaste!