UNDER 15 MIN | Medel

Varm svartkålssallad med chili och sesam

En kålsallad med asiatisk smakpalett ger en spännande variation på salladsbordet. Ingefära, sesam, koriander och chili blir ett särdeles gott sällskap till svartkålen. En riktig vintersallad som ska serveras varm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla salladslöken. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  2. Fräs kålen i sesam- och rapsoljan tills den börjar mjukna. Tillsätt salladslök, chili och sesamfrö och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt ingefära, groddar, soja, vatten och blanda runt någon minut.
  4. Hacka koriandern grovt och blanda ner, smaka av med salt och peppar. Servera salladen varm.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g salladslök
  • 1 röd peppar
  • 250 g skuren svartkål
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 180 g mungbönsgroddar
  • 1 msk soja
  • 1 msk vatten
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 540 kJ / 132 kCal