Varm svartkålssallad med chili och sesam
En kålsallad med asiatisk smakpalett ger en spännande variation på salladsbordet. Ingefära, sesam, koriander och chili blir ett särdeles gott sällskap till svartkålen. En riktig vintersallad som ska serveras varm.
Ingredienser
4 portioner
125 g salladslök
1 röd peppar
250 g skuren svartkål
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
1 msk sesamfrön
1 msk riven färsk ingefära
180 g mungbönsgroddar
1 msk soja
1 msk vatten
1 kruka koriander
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 132 kCal
Fett8 g
Salt3.1 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentar
Lite för tama smaker. Saknar syran. Tillsatte lite MR Cheng skaldjurs dip på tallriken och det blev pricken över i.
Anita
2023-12-15