Varm svartkålssallad med chili och sesam

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
1
Varm svartkålssallad med chili och sesam

En kålsallad med asiatisk smakpalett ger en spännande variation på salladsbordet. Ingefära, sesam, koriander och chili blir ett särdeles gott sällskap till svartkålen. En riktig vintersallad som ska serveras varm.

Varm svartkålssallad med chili och sesam

Ingredienser

4 portioner
125 g  salladslök
1   röd peppar
250 g  skuren svartkål
1 tsk  sesamolja
1 msk  rapsolja
1 msk  sesamfrön
1 msk  riven färsk ingefära
180 g  mungbönsgroddar
1 msk  soja
1 msk  vatten
1   kruka koriander
salt
peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Lite för tama smaker. Saknar syran. Tillsatte lite MR Cheng skaldjurs dip på tallriken och det blev pricken över i.

Anita

2023-12-15

Näringsvärde per portion

Energi540 KJ / 132 kCal
Fett8 g
Salt3.1 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Svartkål i ingefära och sesambuljong
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk morots- och vitkålssallad
Betyg 4.5 av 5.
78 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sesamgrillade morötter med lime och ingefära
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bläckfisk med sesam och ingefära
Betyg 2.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Japansk havssallad med chili och sesam
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga