Gryta på äpple, kål och pork rib steak
![Gryta på äpple, kål och pork rib steak](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_160844/cf_259/gryta_pa_apple__kal_och_pork_rib_steak.jpg)
Att äpple och fläsk är goda smakkompisar är välkänt, men i denna gryta förhöjs smakerna ytterligare av svartkål och den goda marinaden som Pork rib steak ligger i. Denna lättlagade gryta har inte många ingredienser, men desto fler smaker!
![Gryta på äpple, kål och pork rib steak](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_160844/cf_259/gryta_pa_apple__kal_och_pork_rib_steak.jpg)
Ingredienser
4 portioner
475 g slow cooked pork rib steak
1 gul lök
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning och fond)
1 msk japansk soja
1 äpple (gärna royal gala)
10 cm purjolök
2 msk majsstärkelse
125 g skuren grön- eller svartkål
salt
Till servering
rostad persiljepotatis
rostad morot
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och pork rib steaken i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer