Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gryta på äpple, kål och pork rib steak

Att äpple och fläsk är goda smakkompisar är välkänt, men i denna gryta förhöjs smakerna ytterligare av svartkål och den goda marinaden som Pork rib steak ligger i. Denna lättlagade gryta har inte många ingredienser, men desto fler smaker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Öppna förpackningen med köttet och spara vätskan i påsen. Spara marinaden till senare. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken.
  2. Hetta upp oljan i en gryta eller vid kastrull och stek löken tills den börjar bli brun. Tillsätt köttet, vätskan från påsen, buljong och soja. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplet i ca 2 cm stora bitar. 
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, rör ner i grytan och låt sjuda 1 minut. 
  5. Tillsätt äpple och svartkålsmix och smaka av med salt och lite marinad.
  6. Till servering: Servera med rostad potatis och morot.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pork rib steaken i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 475 g slow cooked pork rib steak
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning och fond)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 äpple (gärna royal gala)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 150 g svartkålsmix
  • salt
Till servering
  • rostad persiljepotatis
  • rostad morot
Lägg till i inköpslistan