Köttbullar med kokosmjölk

Betyg 3.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Köttbullar med kokosmjölk

Skippa stekos, laga köttbullarna i ugnen! Ett smart knep som du också sparar tid på. En riktigt fräsch sallad med smaker från Asien får du med ärtskott, pressad limesaft och sesamfrön. Kålfräset med kokosmjölk blir en gräddig sås till köttbullarna. Spännande smaker som serveras med kokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Köttbullar med kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner

Köttbullar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
ca 500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk olja
4 port ris

Ärt- och sesamsallad

100 g ärtskott
1 msk limesaft
1 msk sesamfrö
2 tsk olja

Kålfräs

1 gul lök
2 msk riven ingefära
200 g svartkål
1 tsk olja
1 msk currypasta
2 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja
salt
peppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • God smak, men lite omständigt att laga. Använde formbar vegofärs istället, men nästa gång blir det färdiga vegobullar istället.

    Lina

Näringsvärde per portion

Energi3459 KJ / 827 kCal
Fett48.7 g
Kolhydrater60.3 g
Protein35 g

Testa liknande recept

  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad