Köttbullar med gula ärtor
Klassiska husmanssmaker på ett modernt vis – när nötfärs mixas med blötlagda gula ärtor blir köttbullarna saftiga, näringsrika, billigare, mer klimatsmarta och såklart minst lika goda! Servera köttbullarna med klassiska tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl torkade gula ärtor (inte konserverade)
2 gula lökar
1 msk smör
300 g nötfärs
2 msk majsstärkelse
2 msk senap
3 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
2 msk olja
Till servering
potatismos (se länk i steg 5)
gräddsås (se länk i steg 5)
kokta gröna ärtor
rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1789 KJ / 428 kCal
Fett25 g
Salt4.2 g
Kolhydrater25 g
Protein24 g
Kommentarer
Varför läser ni på ICA inte igenom recepten innan ni publicerar dom så slipper det bli fel.
Tom
2024-11-10Här i rec står det 0.5 dl ärtor men i tidningen står det 1.5 dl. Vad gäller?
Simon
2024-09-25Tack Simon för frågan och för att du uppmärksammade oss på att det stod fel här i receptet, det ska var 1 1/2 dl. Lycka till och hoppas du gillar köttbullarna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-09-25Tämligen gröna ärtor på bilden?
Simon
2024-09-20Hej Simon! De gula ärtorna som receptnamnet syftar på är i köttbullarna. Till servering är det gröna ärtor enligt ingrediensförteckningen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-20