Köttbullar med rödbetskräm och syltlök 

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Köttbullar med rödbetskräm och syltlök 

Ett superbra recept till årets julbord! Köttbullar serveras tillsammans med en helt magisk rödbetskräm på smetana, rödbetor, pepparrot och dijonsenap. Syltlök och pumpakärnor som topping blir pricken över i!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Köttbullar med rödbetskräm och syltlök 

Ingredienser

8 bufféportioner

Rödbetskräm

500 g  kokta skalade rödbetor
1 dl  skivade inlagda rödbetor
1/2 dl  smetana
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
3 msk  finriven färsk pepparrot
1 tsk  dijonsenap

Syltlök

1/2 dl  pumpakärnor
1 dl  syltlök
20 g  färsk persilja

Köttbullar

500 g  färdiga köttbullar
1 msk  smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Stek köttbullarna i olja eller i mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1028 KJ / 246 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Köttbullar med tomatrisoni
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås med matvete
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar i het pestosås
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekta köttbullar med gurk- och lingonsallad
Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås med oliver och kapris
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltkryddade köttbullar
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga