Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Köttbullar med rödbetskräm och syltlök 

Ett superbra recept till årets julbord! Köttbullar serveras tillsammans med en helt magisk rödbetskräm på smetana, rödbetor, pepparrot och dijonsenap. Syltlök och pumpakärnor som topping blir pricken över i!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödbetskräm: Ansa och skär rödbetorna i bitar. Mixa rödbetor, inlagda rödbetor, smetana, salt och peppar till en slät kräm. Rör i pepparroten och dijonsenap.
  2. Syltlök: Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna. Grovhacka syltlöken och persiljan. Strö hacket och pumpakärnor över rödbetskrämen.
  3. Köttbullar: Stek köttbullarna i smöret tills de är varma och servera med rödbetskrämen och syltlöken.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Stek köttbullarna i olja eller i mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Rödbetskräm
  • 500 g kokta skalade rödbetor
  • 1 dl skivade inlagda rödbetor
  • 1/2 dl smetana
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 tsk dijonsenap
Syltlök
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 dl syltlök
  • 20 g färsk persilja
Köttbullar
  • 500 g färdiga köttbullar
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer