Köttbullar med rödbetskräm och syltlök
Ett superbra recept till årets julbord! Köttbullar serveras tillsammans med en helt magisk rödbetskräm på smetana, rödbetor, pepparrot och dijonsenap. Syltlök och pumpakärnor som topping blir pricken över i!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8 bufféportioner
Rödbetskräm
500 g kokta skalade rödbetor
1 dl skivade inlagda rödbetor
1/2 dl smetana
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk finriven färsk pepparrot
1 tsk dijonsenap
Syltlök
1/2 dl pumpakärnor
1 dl syltlök
20 g färsk persilja
Köttbullar
500 g färdiga köttbullar
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1028 KJ / 246 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein11 g
Kommentarer