Köttbullar med rödbetskräm och syltlök 

1
0
Köttbullar med rödbetskräm och syltlök 

Ett superbra recept till årets julbord! Köttbullar serveras tillsammans med en helt magisk rödbetskräm på smetana, rödbetor, pepparrot och dijonsenap. Syltlök och pumpakärnor som topping blir pricken över i!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Köttbullar med rödbetskräm och syltlök 

Ingredienser

8 bufféportioner

Rödbetskräm

500 g kokta skalade rödbetor
1 dl skivade inlagda rödbetor
1/2 dl smetana
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk finriven färsk pepparrot
1 tsk dijonsenap

Syltlök

1/2 dl pumpakärnor
1 dl syltlök
20 g färsk persilja

Köttbullar

500 g färdiga köttbullar
1 msk smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Stek köttbullarna i olja eller i mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1028 KJ / 246 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 15 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden