Köttbullar med blandfärs
Köttbullar är en stor favorit och återfinns på våra tallrikar oavsett om det är julafton, midsommar eller en vanlig tisdag. Hemligheten bakom riktigt saftiga och goda köttbullar är blandfärsen, löken, ströbrödet i mjölkblandningen och lite socker.
Ingredienser
70 st
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl riven gul lök
1 kg blandfärs
2 tsk salt
2 - 3 krm nymalen vitpeppar
1/2 tsk socker
2 ägg
smör eller margarin till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per köttbulle.
Energi130 KJ / 31 kCal
Fett2 g
Salt0.24 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g
Kommentarer
Halverade receptet och det blev 36 st normalstora köttbullar. Det är första gången jag gör hemmagjorda, och tyckte att smeten var lätt att forma bollar av. De blev jättesaftiga och goda! Pluspoäng för mycket enkelt recept.
Claudia
2020-06-16Hej Claudia! Roligt att du gillar receptet. Då blir det kanske fler hemmagjorda köttbullar hos dig framöver? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-17Mycket goda köttbullar som är perfekta att ha färdiga i frysen att ta till när det gäller att få fram något snabbt om man får oväntat besök och kylen gapar tom.
Marianne
2015-06-15