Köttbullar är en stor favorit och återfinns på våra tallrikar oavsett om det är julafton, midsommar eller en vanlig tisdag. Hemligheten bakom riktigt saftiga och goda köttbullar är blandfärsen, löken, ströbrödet i mjölkblandningen och lite socker.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd av vetestärkelse eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Näringsvärdet är beräknat per köttbulle.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Halverade receptet och det blev 36 st normalstora köttbullar. Det är första gången jag gör hemmagjorda, och tyckte att smeten var lätt att forma bollar av. De blev jättesaftiga och goda! Pluspoäng för mycket enkelt recept.
Claudia
2020-06-16Hej Claudia! Roligt att du gillar receptet. Då blir det kanske fler hemmagjorda köttbullar hos dig framöver? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-17Mycket goda köttbullar som är perfekta att ha färdiga i frysen att ta till när det gäller att få fram något snabbt om man får oväntat besök och kylen gapar tom.
Marianne
2015-06-15