Hallonkola med choklad

141
1
Hallonkola med choklad

Hallonkola är en riktig kolafavorit – här får den dessutom en chokladig ton som gör att den blir nästan oemotståndlig. Få till kolakonsistensen genom att använda en termometer, eller gör det klassiska kulprovet.

Hallonkola med choklad

Ingredienser

60 st
50 g smör
2 dl socker
4 msk siktad kakao
1 dl hallonsylt
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl ljus sirap
1 krm salt
1 tsk ättiksprit

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

141

Kommentar

Jennifer

2014-12-22

Väldigt lätt att hallonsylten bränner fast i botten och kastrullen, koka inte på för hög värme och rör ständigt.

Näringsvärde per portion

Energi 221 KJ / 53 kCal
Fett 3 g
Salt 8 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Gräddkola
5 minuterskola
Puffkola
Chokladkola
Julkola med havssalt
Mjölkfri knäck-kola