Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hallonkola med choklad

Hallonkola är en riktig kolafavorit – här får den dessutom en chokladig ton som gör att den blir nästan oemotståndlig. Få till kolakonsistensen genom att använda en termometer, eller gör det klassiska kulprovet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser i en vid kastrull och låt koka upp. Låt småkoka under omrörning tills kolasmetens temperatur är 124°C (eller hårt kulprov). Tänk på att det bränner vid lätt och att graderna stiger snabbt mot slutet.
  2. Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper, ca 15x25 cm (för 60 st), och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Klipp eller skär kolan i önskad storlek och rulla in i smörpapper. Förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: 60 st
  • 50 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 msk siktad kakao
  • 1 dl hallonsylt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 1 tsk ättiksprit
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 221 kJ / 53 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer