Gräddkola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gräddkola

Gräddkola väcker många barndomsminnen – men visst är det lika gott, även om tid har passerat! För att få till den perfekta konsistensen, använd en termometer eller gör det klassiska kulprovet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser i en vid kastrull och låt koka upp. Låt småkoka under omrörning till kolasmetens temperatur är 124°C. (eller hårt kulprov). Tänk på att det bränner vid lätt och att graderna stiger snabbt mot slutet.
  2. Häll upp kolan i en liten form med bakplåtspapper, ca 15 x 25 cm (för 60 st), och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Klipp eller skär kolan i önskad storlek och rulla in i smörpapper. Förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 60 st
  • 50 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 1 tsk ättiksprit
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 223 kJ / 53 kCal