Albondigas i tomatsås
Albondigas är saftiga spanska köttbullar i en mustig tomatsås med smak av oregeno, lagerblad och vitlök. De smarriga köttbullarna och tomatsåsens smaker gifter sig med varandra och doftar ljuvligt. Servera en generös portion albondigas med ris och duka fram den fräscha salladen på gröna medelhavssalladsblad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 tsk oregano
1 ägg
2 vitlöksklyftor
4 port ris eller annat gryn
1 msk olja
1 förp hela tomater (à 390 g)
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 lagerblad
1/2 påse medelhavsmix (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2349 KJ / 561 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Kommentarer
Lättlagat och väldigt gott, sonen gav detta 4,5 av 5 🌟 och så är han kräsen. Såsen lyfte med lite extra flingsalt vid bordet.
Matilda
2024-11-29Otroligt gott! En klar favorit!
Anneli
2017-02-21