Albondigas i tomatsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Albondigas i tomatsås

Albondigas är saftiga spanska köttbullar i en mustig tomatsås med smak av oregeno, lagerblad och vitlök. De smarriga köttbullarna och tomatsåsens smaker gifter sig med varandra och doftar ljuvligt. Servera en generös portion albondigas med ris och duka fram den fräscha salladen på gröna medelhavssalladsblad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter. Vänd ner färs, kryddor och ägg. Pressa i vitlöken och blanda noga.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Forma smeten till bullar och stek i oljan några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och lagerblad. Sjud ca 8 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera köttbullarna med ris och sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Tips

Tycker du att det är svårt att skala vitlöken? Krossa klyftorna först så blir det mycket lättare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 msk olja
  • 1 förp hela tomater (à 390 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1/2 påse medelhavsmix (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2349 kJ / 561 kCal