Albondigas i tomatsås

24
1
Albondigas i tomatsås

Albondigas är saftiga spanska köttbullar i en mustig tomatsås med smak av oregeno, lagerblad och vitlök. De smarriga köttbullarna och tomatsåsens smaker gifter sig med varandra och doftar ljuvligt. Servera en generös portion albondigas med ris och duka fram den fräscha salladen på gröna medelhavssalladsblad. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Albondigas i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 tsk
oregano
1
ägg
2
vitlöksklyftor
4
port ris eller annat gryn
1 msk
olja
1
förp hela tomater (à 390 g)
2 msk
tomatpuré
1 dl
vatten
2
lagerblad
1/2
påse medelhavsmix (à 125 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Tips

Tycker du att det är svårt att skala vitlöken? Krossa klyftorna först så blir det mycket lättare.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentar

Anneli

2017-02-21

Otroligt gott! En klar favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2349 KJ / 561 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept