Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar i het pestosås

Dessa köttbullar i het pestosås kanske är italiensk snabbmat när den är som bäst? Spana efter råa köttbullar i affären. Gör annars egna eller köp pannfärdiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötter och zucchini i breda remsor med en potatisskalare.
  2. Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt grönsakerna de 2 sista minuterna.
  3. Vispa ihop lättcrème fraiche, vatten, röd pesto och oregano i en stekpanna och låt koka upp. Lägg ner de färska köttbullarna och sjud under lock ca 5 minuter.
  4. Servera med grönsakspastan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pappardelle, Semper. Kontrollera innehållet i köttbullarna eller gör egna.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i köttbullarna eller gör egna. Kontrollera innehållet i pestoprodukten eller mixa ihop en egen pesto.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme ellereller iMat fraiche (innehåller havre). Kontrollera innehållet i köttbullarna eller gör egna. Kontrollera innehållet i pestoprodukten eller mixa ihop en egen pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Kontrollera innehållet i köttbullarna eller gör egna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter (à 100 g)
  • 1 zucchini
  • 300 g pappardelle
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 dl röd pesto
  • 1 tsk oregano
  • 500 g färska köttbulle
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 776 kCal