Köttbullar i tomatsås med basilikasmak | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar i tomatsås med basilikasmak

Köttbullar med parmesanost i tomatsås med basilikasmak är en smakrik måltid som du serverar med vitt ris. Parmesanosten ger köttbullarna en härligt rund smak och pastasåsen skänker den krämighet som behövs till riset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda köttfärsen med ost, ägg, salt och mald vitpeppar. Späd med vatten till en smidig färs. Forma färsen till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
  2. Stek köttbullarna runt om i olja tills de fått fin färg. Häll på tomatsåsen och låt puttra under lock ca 10 min.
    Servera köttbullarna med såsen, ris och broccoli.

För alla

Uteslut osten om du inte tål mjölkprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 msk vatten
  • 1 msk olja
  • 1 burk pastasås med basilika (à 420 g)
  • 3 dl långkorningt ris
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2370 kJ / 562 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden