Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttfärspanna med aubergine

Köttfärspanna med aubergine är en härlig rätt med många smaker. Fräs aubergine, köttfärs och lök och låt puttra med tomatkross, grönsaksbuljong och tabasco. Låt den rivna osten smälta över rätten och servera med sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och tärna auberginerna i centimeterstora bitar. Strö över salt och låt dem ligga och dra ut vätska ca 30 min. Skölj av saltet och torka tärningarna.
  2. Fräs dem tillsammans med den hackade löken i oljan. Fräs därefter köttfärsen. Blanda alltsammans, häll på tomatkrosset och smula i buljongtärningen. Låt puttra ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och några droppar tabasco.
  3. Strö över osten, lägg på lock och låt osten smälta ner. Servera pannan med sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 medelstora auberginer
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller hönsbuljong)
  • salt och peppar
  • tabasco
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan