Frikadeller i tomatsås med mozzarella
Snabb men ack så god middag står på menyn. De saftiga frikadellerna låter du puttra i tomatsås med basilika och färsk persilja. Koka pasta, gärna papardelle, och servera den sedan med frikadellerna, mozzarella, krispiga salladsärtor och en fräsch sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018
Ingredienser
2 portioner
Frikadeller
390 g pastasås tomat och basilika
2 port färska köttbullar
salt
peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
Pasta
2 port färsk pasta (gärna papardelle vitlök och persilja)
1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
Till servering
125 g mozzarella
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3243 KJ / 776 kCal
Fett34 g
Salt4.75 g
Kolhydrater73 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer