Ugnsbakad korv med tomat och äpple

Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat
0
Ugnsbakad korv med tomat och äpple

Ugnsbakad korv med mos är en husmansklassiker som håller i alla väder. Den här smakrika nötkorven snittas och proppas full med godsaker som äpple och tomat som förhöjer smakupplevelsen. Servera korven med potatismos som har piffats upp med rotselleri.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Ugnsbakad korv med tomat och äpple

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  mjölig potatis
200 g  rotselleri
2 dl  mjölk
1 msk  smör eller margarin
salt och peppar

Korv

550 g  nötkorv
1   rödlök
2   tomater
1   äpple
1 dl  riven ost
1   huvudsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2679 KJ / 644 kCal
Fett33.3 g
Salt3.94 g
Kolhydrater56.9 g
Protein25.6 g

Testa liknande recept

Stroganoff på nötfalu
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pytt med chorizo och stekt ägg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i dillsås
Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtig korvgryta med paprika
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
OP Anderson-sill
Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga