Ugnsbakad korv med tomat och äpple

20
0
Ugnsbakad korv med tomat och äpple

Ugnsbakad korv med mos är en husmansklassiker som håller i alla väder. Den här smakrika nötkorven snittas och proppas full med godsaker som äpple och tomat som förhöjer smakupplevelsen. Servera korven med potatismos som har piffats upp med rotselleri.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Ugnsbakad korv med tomat och äpple

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
200 g
rotselleri
2 dl
mjölk
1 msk
smör eller margarin
-
salt och peppar

Korv

550 g
nötkorv
1
rödlök
2
tomater
1
äpple
1 dl
riven ost
1
huvudsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2679 KJ / 644 kCal
Fett 33.3 g
Salt 3.94 g
Kolhydrater 56.9 g
Protein 25.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept