Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad korv med tomat och äpple

Ugnsbakad korv med mos är en husmansklassiker som håller i alla väder. Den här smakrika nötkorven snittas och proppas full med godsaker som äpple och tomat som förhöjer smakupplevelsen. Servera korven med potatismos som har piffats upp med rotselleri.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mos: Skala och dela potatisen och sellerin i bitar och koka dem mjuka.
  3. Korv: Ta bort skinnet från korven. Snitta den i ca 1 cm tjocka skivor men inte ända ner (korven ska hålla ihop i nederdelen). Lägg den i en ugnssäker form.
  4. Skala löken, skiva den, tomaterna och äpplet och stick ner i korvsnitten. Strö över osten.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Häll av vattnet från potatisen och sellerin. Värm mjölken. Stöt rotfrukterna och späd med mjölken till ett mos. Rör ner smöret och smaka av med salt och peppar.
  7. Ansa salladen och plocka av bladen.
  8. Servera korven med mos och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g mjölig potatis
  • 200 g rotselleri
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Korv
  • 550 g nötkorv
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 äpple
  • 1 dl riven ost
  • 1 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2679 kJ / 644 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer