Köttbullar i citrongräddsås
Köttbullar med gräddsås är en klassiker, men i den här rätten spicear vi till gräddsåsen med smak av citron. Det blir lite fräschare så. Låt mjölk och ströbröd svälla innan du blandar ner färs, salt, peppar, ägg och timjan. Rulla köttbullar av smeten och stek i olja. Servera med radiatori, citrongräddsåsen och grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021
Ingredienser
4 portioner
Köttbullar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk torkad timjan
1/2 msk olja
4 port pasta (gärna radiatori)
1/2 förp fryst grönmix à 500 g (broccoli, gröna bönor och romanesco)
Citrongräddsås
2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
skal och saft av 1/2 citron
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har du citron över? Riv skalet och pressa saften, det går bra att frysa och använda vid annat tillfälle. Eller skiva citronen och lägg i en kanna med vatten och servera till maten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3015 KJ / 717 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein43 g
Kommentar
Älskar citron i mat annars men detta var knappt ätbart! Passade inte alls ihop tillsammans
Emelie
2021-10-10