Köttbullar passar perfekt som lunch eller middag och är ett givet inslag på jul- eller påskbordet! Blanda färsen med mjölk, grädde, ströbröd, lök, ägg, salt, vitpeppar och socker. Forma sedan köttbullarna runda och stek dem i matfett. Supergott!
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Näringsberäkningen är beräknad per 5 st köttbullar.
Gör mer klimaträtt: byt blandfärs till kycklingfärs. Välj olja att steka i. Detta leder till en 80%-minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Emelie
2021-08-03Köttfärsen blir kladdig och smetig och svårt att forma bullar. Vad kan vara felet?
Redaktionen ICAse
2021-08-03Hej Emelie! Du har nog inte gjort något fel utan smeten blir så. Det du kan göra är att ha lite olja eller vatten på händerna när du rullar till köttbullar, då blir det lättare att forma dom. 😊 Hälsningar Elina
Katarina
2021-02-27Tillsatte lite oxfond och en dutt tomatpure! SUPERGODA köttbullar tyckte hela familjen!
Jonas
2020-12-24Härligt gytt!