Köttbullar
Köttbullar passar perfekt som lunch eller middag och är ett givet inslag på jul- eller påskbordet! Blanda färsen med mjölk, grädde, ströbröd, lök, ägg, salt, vitpeppar och socker. Forma sedan köttbullarna runda och stek dem i matfett. Supergott!
Ingredienser
15 portioner
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl ströbröd
1 kg blandfärs
2 tsk salt
2 - 3 krm nymalen vitpeppar
1/2 tsk strösocker
2 ägg
1 1/2 dl riven gul lök
smör eller margarin (till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per 5 st köttbullar.
Energi806 KJ / 193 kCal
Fett14.2 g
Salt1.16 g
Kolhydrater2.4 g
Protein14.1 g
Kommentarer
Köttfärsen blir kladdig och smetig och svårt att forma bullar. Vad kan vara felet?
Emelie
2021-08-03Hej Emelie! Du har nog inte gjort något fel utan smeten blir så. Det du kan göra är att ha lite olja eller vatten på händerna när du rullar till köttbullar, då blir det lättare att forma dom. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-03Tillsatte lite oxfond och en dutt tomatpure! SUPERGODA köttbullar tyckte hela familjen!
Katarina
2021-02-27Härligt gytt!
Jonas
2020-12-24