Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Köttbullar

Här är ett smarrigt recept på klassiska köttbullar. Dessa köttbullar blir extra fylliga och saftiga eftersom de innehåller havregryn och grädde. Servera gärna köttbullarna med potatismos, sås och rårörda lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Blanda ner ägg, lök, salt, svart- och kryddpeppar. Lägg i nöt- och fläskfärs och arbeta smeten smidig.
  3. Fukta händerna med kallt vatten, forma färsen till fina små köttbullar.
  4. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta och låt dem eftersteka några minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 msk finriven lök
  • salt
  • svartpeppar
  • kryddpeppar
  • 300 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer