Kotletter med rostad potatis och dipp

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Kotletter med rostad potatis och dipp

En härlig fredagsmiddag kommer lastat! Rostad potatis, paprika och lök är ett ljuvligt tillbehör till stekta kotletter. Och varför bara äta dipp till chips, när det passar utmärkt som sås till middagen? Testa, så får ni se hur gott det är! Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Kotletter med rostad potatis och dipp

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1 msk  olja
salt
peppar
2   röda paprikor
1   rödlök
3 dl  gräddfil
1   förp dippkrydda holiday (à 26 g)
4   benfria kotletter (à 150 g)
1/2 msk  olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri produkt av gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2411 KJ / 575 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett med rostade palsternackor och paprikadip
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtig fläskkotlett med surkålsslaw
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelstekt kotlett med rödbetsröra
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kotlett med krämiga morötter
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabba kotletter med saffransrisoni
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med rostad paprika och ostkräm
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga