Kotletter med rostad potatis och dipp
En härlig fredagsmiddag kommer lastat! Rostad potatis, paprika och lök är ett ljuvligt tillbehör till stekta kotletter. Och varför bara äta dipp till chips, när det passar utmärkt som sås till middagen? Testa, så får ni se hur gott det är! Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
2 röda paprikor
1 rödlök
3 dl gräddfil
1 förp dippkrydda holiday (à 26 g)
4 benfria kotletter (à 150 g)
1/2 msk olja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri produkt av gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2411 KJ / 575 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer