Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtig fläskkotlett med surkålsslaw

Örtig fläskkotlett med surkålsslaw är en suverän middagsrätt som fungerar perfekt till både vardag och fest. Denna gång har vi dessutom valt att ha surkål i coleslawen, vilket ger en härligt smakstark och delikat måltid. Urläckert!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Halvera potatisen och blanda dem med hälften av olivoljan, hälften av vitlöksklyftorna och hälften av timjanen på en plåt. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Krydda köttet med salt och peppar. Stek det i resten av olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida. Tillsätt matfettet, resten av vitlöken, timjanen och all rosmarin när köttet nästan stekt klart.
  5. Lägg kött och köttsaft ovanpå potatisen när det återstår 5 minuter av ugnstiden.
  6. Blanda surkål och gräddfil. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera kotletterna tillsammans med potatis och surkålsslaw.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • 4 kotletter med ben
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk rosmarin
  • 500 g surkål
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 522 kCal