Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Äppelstekt kotlett med rödbetsröra

Ett tilltalande och välsmakande recept där vi bjuder på saftig, äppelstekt kotlett med ugnsstekt klyftpotatis och fyllig rödbetsröra. Både gott och festligt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och ställ in en ugnsplåt.
  2. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Blanda klyftorna med 1 msk olja och krydda med salt och peppar. Häll upp klyftorna på den varma plåten och rosta ca 15 minuter. Vänd potatisen då och då.
  3. Skär kotletten i skivor. Bryn dem i 1 msk olja i en het stekpanna, salta och peppra.
  4. Skala och skär lök och äpplen i klyftor. Blanda dem med resten av oljan och honungen. Lägg lök, äpplen och köttet på potatisplåten och stek ytterligare ca 10 minuter.
  5. Riv rödbetorna grovt och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner ruccolan med potatisen. Servera med rödbetsröran.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 600 g benfri kotlett (i bit)
  • 1/2 msk olja
  • 2 rödlökar
  • 2 röda äpplen
  • 1/2 msk honung
  • 3 inlagda rödbetor
  • 1 dl gräddfil
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2077 kJ / 498 kCal