Kotletter med bön- och fetaostsallad
Bjud på saftiga kotletter med en välsmakande bön- och fetaostsallad till middag. Här blandas ingredienser som haricots verts, rädisor och potatis till en härlig sallad. Över hälls dressing med senap, vinäger och olivolja. Smula över ljuvlig fetaost innan servering för maximal njutning.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna cecile)
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1/2 förp rädisor (à 125 g)
2 msk senap
2 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk vatten
salt och peppar
150 g fetaost
4 benfria kotletter
1 msk smör eller margarin
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost och matfett utan laktos.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Tänd gärna grillen och grilla kotletterna istället!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2275 KJ / 544 kCal
Fett20.3 g
Salt3.19 g
Kolhydrater44.1 g
Protein42.1 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer