Kotlett Cordon bleu

26
4
Kotlett Cordon bleu

En saftig kotlett Cordon bleu där kombinationen av smält ost och rökt skinka verkligen kommer till sin rätta. Det bankade köttet paneras och steks sedan gyllenbrunt i stekpannan, för att sedan bli klart i ugnen. Servera med kokta salladsärtor och pressad potatis och du har en 60-talsklassiker.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Kotlett Cordon bleu

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Cordon bleu

ca 600 g tunnskivad kotlett
4 skivor ost
100 g skivad, rökt skinka
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
150 g salladsärtor

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Johanna

2017-09-21

Snålt med sås i hela kassen v38!

Betty ulrika

2017-09-19

Rödvinssås och klyftpotatis förvandlar detta till en festrätt!

Lena

2017-09-18

Gott men lite torrt. Vi gjorde en kall gräddfilssås till.

Näringsvärde per portion

Energi 2839 KJ / 677 kCal
Fett 22 g
Salt 2.55 g
Kolhydrater 65 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden