Kotlett Cordon bleu

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
4
Kotlett Cordon bleu

En saftig kotlett Cordon bleu där kombinationen av smält ost och rökt skinka verkligen kommer till sin rätta. Det bankade köttet paneras och steks sedan gyllenbrunt i stekpannan, för att sedan bli klart i ugnen. Servera med kokta salladsärtor och pressad potatis och du har en 60-talsklassiker.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Kotlett Cordon bleu

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Cordon bleu

ca 600 g tunnskivad kotlett
4 skivor ost
100 g skivad, rökt skinka
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
150 g salladsärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Snålt med sås i hela kassen v38!

Johanna

2017-09-21

Rödvinssås och klyftpotatis förvandlar detta till en festrätt!

Betty ulrika

2017-09-19

Gott men lite torrt. Vi gjorde en kall gräddfilssås till.

Lena

2017-09-18

Näringsvärde per portion

Energi2839 KJ / 677 kCal
Fett22 g
Salt2.55 g
Kolhydrater65 g
Protein51 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Schnitzel med mos
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cordon bleu på kotlett med sockerärter
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtpanerade fläskkotletter med oliv- och tomatsallad
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett BBQ med majskolv
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med ljummen pastapestosallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunn kotlett med gräddstuvad spenat och potatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga