Kotlett Cordon bleu
En saftig kotlett Cordon bleu där kombinationen av smält ost och rökt skinka verkligen kommer till sin rätta. Det bankade köttet paneras och steks sedan gyllenbrunt i stekpannan, för att sedan bli klart i ugnen. Servera med kokta salladsärtor och pressad potatis och du har en 60-talsklassiker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Cordon bleu
ca 600 g tunnskivad kotlett
4 skivor ost
100 g skivad, rökt skinka
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
150 g salladsärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2839 KJ / 677 kCal
Fett22 g
Salt2.55 g
Kolhydrater65 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snålt med sås i hela kassen v38!
Johanna
2017-09-21Rödvinssås och klyftpotatis förvandlar detta till en festrätt!
Betty ulrika
2017-09-19Gott men lite torrt. Vi gjorde en kall gräddfilssås till.
Lena
2017-09-18