Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Kotlett Cordon bleu

En saftig kotlett Cordon bleu där kombinationen av smält ost och rökt skinka verkligen kommer till sin rätta. Det bankade köttet paneras och steks sedan gyllenbrunt i stekpannan, för att sedan bli klart i ugnen. Servera med kokta salladsärtor och pressad potatis och du har en 60-talsklassiker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Cordon bleu: Lägg ut köttet och banka lätt på det med handen så att det blir lite större.
  4. Lägg ost- och skinkskivor på hälften av kotlettskivorna. Toppa med resten av kotlettskivorna. Salta och peppra på köttet.
  5. Vänd köttet i mjöl och sen i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  6. Stek köttet gyllenbrunt i matfettet i en stekpanna, lägg upp i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Koka salladsärtorna ca 3 minuter i saltat vatten.
  8. Pressa potatisen.
  9. Servera köttet med pressad potatis och salladsärtor.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Cordon bleu
  • ca 600 g tunnskivad kotlett
  • 4 skivor ost
  • 100 g skivad, rökt skinka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 150 g salladsärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2839 kJ / 677 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept