Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlett med fänkål och rispilaff

I den här rätten har kotletterna fått sällskap av franska smaker i form av fänkål, tomat och vitlök. Till detta serveras rispilaff – ris som kokats i fond och lök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och strimla fänkålen. Klyfta tomaterna. Ansa knipplöken och skär blasten i 2 cm stora bitar. Finhacka resten av löken och spar till riset. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs fänkål, tomat, bitarna från lökblasten och vitlök i hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt timjan, vatten, honung och vinäger. Låt puttra till en buljong i 1 minut.
  4. Stek kotletterna i resten av oljan till fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg grönsakerna med buljongen på köttet.
  5. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills kotletterna är genomstekta.
  6. Fräs lökhacket i olivoljan i en kastrull.
  7. Tillsätt ris och vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll i fond. Låt koka på svag värme ca 10 minuter under lock tills riset är klart. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera kotletterna med grönsakerna, rispilaff och gräddfil.

För alla

Kontrollera innehållet i fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål
  • 2 tomater
  • 1/2 knippe knipplök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ca 900 g kotletter med ben
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2696 kJ / 645 kCal