Kotlett med fänkål och rispilaff
I den här rätten har kotletterna fått sällskap av franska smaker i form av fänkål, tomat och vitlök. Till detta serveras rispilaff – ris som kokats i fond och lök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål
2 tomater
1/2 knippe knipplök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk timjan
1 1/2 dl vatten
1 msk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
ca 900 g kotletter med ben
salt
peppar
1 msk olivolja
4 port ris (gärna basmati)
2 msk kycklingfond
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2696 KJ / 645 kCal
Fett19.1 g
Kolhydrater57.8 g
Protein57.9 g
Kommentarer