Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

0
0
Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

Fänkål och pepparrot i en slaw är ljuvliga ihop. Det serveras till fläskkotlett och ugnsbakade rotfrukter. Inga krusiduller, och samtidigt hur smarrigt som helst.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022

Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g potatis
3 morötter
2 rödlökar
1 msk olja
salt
peppar

Fänkålsslaw

1 fänkål (à ca 300 g)
2 msk pepparrot
1 1/2 dl gräddfil

Kotlett

4 fläskkotletter (à ca 150 g)
1 tsk olja

Till servering

1/2 cosmopolitansallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.



Gör så här

Tips

Stek gärna kotletterna med lite torkad rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2301 KJ / 548 kCal
Fett 19 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden