Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot
Fänkål och pepparrot i en slaw är ljuvliga ihop. Det serveras till fläskkotlett och ugnsbakade rotfrukter. Inga krusiduller, och samtidigt hur smarrigt som helst.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g potatis
3 morötter
2 rödlökar
1 msk olja
salt
peppar
Fänkålsslaw
1 fänkål (à ca 300 g)
2 msk pepparrot
1 1/2 dl gräddfil
Kotlett
4 fläskkotletter (à ca 150 g)
1 tsk olja
Till servering
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2301 KJ / 548 kCal
Fett19 g
Salt1.4 g
Kolhydrater50 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer